In de lessen ‘beeldende vorming’ word je georiënteerd in de beeldende kunsten via tekenen, schilderen, ruimtelijk werk en grafiek. Je leert naar kunstwerken kijken, ze analyseren en bespreken.
Wie kiest voor 6 uur wiskunde heeft bredere keuzemogelijkheden in de tweede graad, zowel in als buiten het kunstonderwijs. In het studiegebied Beeldende kunsten zal je niet alleen vlot kunnen doorstromen naar de kunsten-richtingen en artistieke opleidingen, maar ook naar vormingsrichtingen waarna je een masteropleiding architectuur kan volgen.
Voor wie 4 uur wiskunde kiest is er het extra kunstgericht vak ‘ondersteuning taal en expressie’, waarbij de expressieve mogelijkheden worden verkend door teksten voor te dragen en er bij te bewegen, door zelf teksten te schrijven, door illustraties bij teksten te maken en door muziek bij teksten te kiezen.

  • Iedereen heeft 5 uur wiskunde maar kiest daarbij uit basis of verdieping.