Je verwerft kennis op een technische manier: ‘een productieproces’ dus! Je bent creatief in het zoeken naar oplossingen die het productieproces ondersteunen en verbeteren. Je zal inzicht verwerven in het ontwerp en de realisatie van het (grafisch) proces.

Je leert op een creatieve wijze over bedrukkingsmaterialen, 3D-printing, informatiesystemen, prototypes, … Het werken met computer schrikt je dan ook niet af.

Na het tweede jaar kan je met een A-attest starten in elke richting van elke onderwijsvorm in de tweede graad.

De meeste leerlingen studeren na deze basisoptie verder in de tweede en derde graad in de doorstroom (aso) of dubbele finaliteit (tso). De logische vervolgopleiding te VISO in de tweede graad is grafische technieken (tso). 

Iets voor jou? Welkom in het tweede jaar basisoptie Stem-technieken!