Je werkt graag aan machines, hebt interesse in het maken van gedrukte producten en je wilt later gespecialiseerd drukker en/of afwerker worden? Dan zit je hier op je plaats!
Deze opleiding is gericht op het leren bedienen van de offsetpers en de hoogdrukpers, de snijmachine en de vouwmachine. Hiervoor beschikt VISO over een ruim aanbod moderne basismachines en over een gamma geavanceerde persen met automatische sturing. Je werkt dus weinig zittend aan een bureau of werktafel maar veel aan machines met drukvormen, papier en inkt. Netheid en zorgzaamheid voor product en apparatuur zijn belangrijke attitudes.
Dit is de ideale keuze voor jou wanneer het uitdrukken van vaardigheden voor jou belangrijker is dan het verwoorden van kennis. Waar nodig worden deze beroepsgerichte vaardigheden ondersteund door een pakket technologie.
Na de derde graad Drukken en afwerken krijg je het attest van de derde graad bso en kan je toetreden tot de arbeidsmarkt als offsetdrukker, afwerker snijder/vouwer. De meeste leerlingen volgen echter één of zelfs meerdere specialisatiejaren wat we ten zeerste aanraden omdat dit je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk verhoogt en omdat je zo het diploma secundair onderwijs bekomt. Dit diploma verschaft toegang tot een groot aantal beroepen waar je met het attest van de derde graad bso niet kan instappen en tot de Se-n-Se opleidingen in VISO. Aanvullend kom je in een specialisatiejaar bso via bedrijfsstages in contact met de realiteit van de werkvloer.