Je werkt graag aan de computer, hebt interesse in het maken van gedrukte producten en je wilt later gespecialiseerd drukvoorbereider worden?
De opleiding is gericht op het leren bewerken van teksten, beelden en illustraties en deze verder te verwerken tot een esthetisch en communicatief verantwoord geheel dat op papier of op andere dragers wordt gedrukt. Je werkt veel aan de computer met professionele software. Netheid en zorgzaamheid voor product en apparatuur zijn belangrijke attitudes.
Dit is de ideale keuze voor jou wanneer het uitdrukken van vaardigheden voor jou belangrijker is dan het verwoorden van kennis. Waar nodig worden deze beroepsgerichte vaardigheden ondersteund door een pakket technologie.
Na de derde graad Drukvoorbereiding krijg je het attest van de derde graad bso en kan je toetreden tot de arbeidsmarkt als DTP’er. De meeste leerlingen volgen echter één of zelfs meerdere specialisatiejaren wat we ten zeerste aanraden omdat dit je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk verhoogt en omdat je op het einde het diploma secundair onderwijs bekomt. Dit diploma verschaft toegang tot een groot aantal beroepen waar je met het attest van de derde graad bso niet kan instappen en tot de Se-n-Se opleidingen in VISO. Aanvullend kom je in een specialisatiejaar bso via bedrijfsstages in contact met de realiteit van de werkvloer.