Moderealisatie en -presentatie (Gent)
Wil je commerciële presentatie en lifestyle verkennen? In deze richting streef je een een bredere vorming na met het accent op technische aspecten en vaardigheden uit de modewereld. Theorie en praktijk worden steeds geïntegreerd aangeboden.
Met Commerciële Presentatie en Lifestyle (CPL) willen we inspelen op de vraag naar breed opgeleide mensen met gevoel voor lifestyle, esthetiek, commerciële gerichtheid, kennis van de mode- en interieursector. Bedrijven geven immers steeds meer de voorkeur aan veelzijdige medewerkers. Het modevak blijft focussen op technische vaardigheden zowel voor mode, interieurartikelen en accessoires. Daarnaast komen ook ICT en communicatieve vaardigheden aan bod.
Leerlingen krijgen kansen om zelfstandig te groeien. Tegen het einde van de tweede graad is het de bedoeling om zelfstandig werkstukken te kunnen uitvoeren. Het lessenrooster omvat 19 lesuren modegerichte vakken.