Ben je geïnteresseerd in het ontwerpen, programmeren en assembleren van websites, animaties, video, toepassingen voor mobiele apparaten zoals iPad, … ? Kies dan voor de derde graad Multimedia!

In deze studierichting leer je met verschillende media een gamma aan digitale communicatieve producten te maken. Je leert grafische publicaties ontwerpen, beeldbewerking, illustratief tekenen, websites en 2D-animaties te maken en je wordt ingewijd in de geheimen van digitale audiovisuele producten. Deze richting is op jouw lijf geschreven wanneer je gepassioneerd bent door digitale technieken in de media- en communicatiewereld. Een publicatie voor beeldscherm, tablet pc, smartphone, … vergt een aangepaste vormgeving en typografie die dynamisch en interactief is. Het programmeren van een website, bewerken van stilstaande en bewegende beelden en geluid vragen specifieke kennis een vaardigheden. Om inzicht te verwerven in de complementariteit tussen gedrukte en digitale producten leer je ook als DTP’er teksten, foto’s en tekeningen voorbereiden en assembleren tot een drukklaar bestand.

Je verwerft zo heel wat vaardigheden om toe te kunnen treden tot de arbeidsmarkt als webdesigner en als DTP’er. Om hun kansen te vergroten kiezen veel leerlingen hierna voor het volgen van een Se-n-Se opleiding in VISO. Wanneer je goed presteert in talen, wetenschappen en wiskunde kan je verder studeren als professionele bachelor, eventueel na een extra jaartje Se-n-Se opleiding.