Ben je geïnteresseerd in ontwerpen, beeldbewerking, illustratief tekenen, paginaopmaak en drukken van allerlei gedrukte media? Kies dan voor de derde graad Printmedia!

Vormgeving en technische kwaliteit zijn van groot belang. Je leert drukwerk lay-outen, grafische publicaties en elementen ontwerpen, beelden bewerken en manipuleren, illustratief tekenen, paginaopmaak, drukken met de offsetvellenpers en drukwerk op maat snijden. De nadruk in de derde graad Printmedia ligt vooral op offsetvellendruk maar je verwerft ook inzicht in andere basisdruktechnieken en print.

Met deze vaardigheden kan je toetreden tot de arbeidsmarkt als creatief DTP’er of als meerkleuren offsetdrukker.
Veel leerlingen volgen hierna een Se-n-Se opleiding om hun kansen te vergroten. Wanneer je goed presteert in talen, wetenschappen en wiskunde kan je verder studeren als professionele bachelor, eventueel na een extra jaartje Se-n-Se opleiding.