Heb je interesse in een professionele opleiding in de creatie en mode waarna je kan kiezen voor directe tewerkstelling of voor verdere studies in het hoger onderwijs?
Dan is dit bijkomend studiegetuigschrift iets voor jou! Je krijgt een brede, technische en inzichtelijk sterk onderbouwde vorming in creatie en mode en verwerft de minimale vaardigheden om toe te kunnen treden tot de arbeidsmarkt.

De context is het ontwerpen en maken van modieuze werkstukken rond een bepaald thema. Inspiratie doe je daarbij op door onder andere het bestuderen van de natuur, de achitectuur, actuele trends en andere voorbeelden uit de kostuum- en kunstgeschiedenis. De ontwerpen zullen de verschillende fasen van de modelontwikkeling doorlopen waarbij het geïntegreerd toepassen van CAD-programma’s onmisbaar is. Je zal er ook leren gebruik maken van diverse presentatietechnieken, waaronder ook multimediatechnieken.
Het lesurenpakket omvat 21 lesuren per week waarvan 19 lesuren creatie en modegerichte vakken.