Ben je geïnteresseerd in het ontwerpen, programmeren en assembleren van websites, animaties, video, toepassingen voor mobiele apparaten zoals iPad, … ? Dan is Multimedia de juiste keuze voor jou!
In deze opleiding leer je met verschillende media een gamma aan digitale communicatieve producten te maken. Je leert grafische publicaties ontwerpen, beeldbewerking, illustratief tekenen, websites en 2D-animaties te maken en je wordt ingewijd in de geheimen van digitale audiovisuele producten. Deze opleiding is op jouw lijf geschreven wanneer je gepassioneerd bent door digitale technieken in de media- en communicatiewereld. Een publicatie voor beeldscherm, tablet pc, smartphone, … vergt een aangepaste vormgeving en typografie die dynamisch en interactief is. Het programmeren van een website, bewerken van stilstaande en bewegende beelden en geluid vragen specifieke kennis en vaardigheden. Om inzicht te verwerven in de complementariteit tussen gedrukte en digitale producten leer je ook als DTP’er teksten, foto’s en tekeningen voorbereiden en assembleren tot een drukklaar bestand.
Je lessenpakket bestaat uit 19 lesuren per week waarvan 2 lesuren algemene vakken en 17 lesuren practicum en technische vakken.