Voor meer foto’s klik hier.

Wanneer je Portugal zegt, denk je aan de zon. Dat hadden we ook in gedachten toen we met 6 Multimedia naar Lissabon vertrokken. Dat was helaas zonder de weergoden gerekend. Maar dat lieten we niet aan ons hart komen.

De eerste dag, nog zonovergoten, brachten we door met een bezoek aan het Sao Jorge-kasteel waar we een eerste uitzicht over de prachtige stad kregen. Daarna verplaatsten we ons naar LX Factory, een hippe buurt met talrijke grafische elementen die uitnodigden tot kleurrijke foto’s. Na een avondwandeling naar de miradouro de Santa Catharina sloten we de eerste dag op Portugese bodem af.

De volgende dag begonnen we met een bezoek aan het MNAC, het museum voor moderne kunst. Na de middag trokken de leerlingen door de stad, om een wandelzoektocht te combineren met een spreekopdracht Engels.

Op woensdag stond een privé-bus met gids ons op te wachten. We zagen de ruimere omgeving van Lissabon: Sintra, een magische plek die uitgeroepen werd tot Werelderfgoed, de badplaats Cascais, Cabo da Roca, het meest westelijke punt van het Europese vasteland, en Belèm, de historische wijk aan de rand van Lissabon.

Toen we op donderdag het hostel moesten verlaten, hadden we nog tijd om het monasterium van Jeronimos en de bijhorende kerk te bezoeken. In de namiddag kregen de leerlingen vrij om afscheid te nemen van deze wereldstad. Hoewel de zon ons in de steek liet, verloren de leerlingen toch hun goede humeur niet. De verantwoordelijke van het hostel noemde onze groep een voorbeeld voor andere groepen en daar zijn we best fier op. Tot ziens, Lissabon, we hebben de smaak te pakken om hier nog terug te komen.