Wil je zo snel mogelijk de handen uit de mouwen steken? Dan is duaal leren iets voor jou! Je combineert school en werkplek en bereid je zo optimaal voor op de werkvloer. Voor algemene vorming krijg je de volgende vakken: PAV, Frans of Engels, LO en Godsdienst. Je kan instappen tot en met de eerste lesdag van november.

Operator digitaal drukken in de printmedia/ papier- en kartonverwerking duaal (specialisatiejaar bso)
In deze opleiding leer je de digitale drukmachine bedienen, in- en omstellen en het basisonderhoud uitvoeren met als doel grondstoffen te verwerken tot (half)afgewerkte producten met behulp van xerografie en inkjet. Daarbij maak je gebruik van CMYK, ondersteuningskleuren (wit-light cyaan, light magenta – oranje – groen – ….) en spotvernis als inkt/kleur. Hiervoor doe je een beroep op sectorspecifieke digitale drukmachines groot formaat printer (voor rollen of flatbed voor platen) en klein formaat printer.

Offsetrotatie- en flexodrukker duaal (specialisatiejaar bso)
In deze opleiding leer je het opvolgen en analyseren van productiegegevens van de rotatie- en flexopers, het instellen, omstellen, bedienen, opvolgen en het sturen van de productie aan de installatie en het uitvoeren van kwaliteitscontroles op geregelde tijdstippen, het uitvoeren van het basisonderhoud en het nemen van maatregelen in geval van storingen en afwijkingen, steeds in navolging van kwaliteitsprocedures, hygiëne-, milieu-, veiligheids- en productievoorschriften (kwaliteit, kosten, termijn, …), zodat je grondstof/drager aan de rotatie- en flexoprocesinstallatie kan bewerken tot (half)afgewerkte producten.

Toelatingsvoorwaarden
Voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht
Ofwel voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor een specialisatiejaar bso (volgens SO64)
Zij-instromers: een gunstige beslissing krijgen van de klassenraad