Op donderdag 17 oktober trokken we met de leerlingen van het vijfde jaar Multimedia naar het Gentse Filmfestival. Deze activiteit is ondertussen een traditie geworden. Dit jaar stond de film Sorry We Missed You op het programma. We werden als sterren op de rode loper ontvangen en vol verwachtingen nestelden we ons in de comfortabele zetels. De film van regisseur Ken Loach zal zeker nog even nazinderen; het was een ontroerend verhaal over een gezin dat in armoede leeft en probeert te overleven. In de namiddag gooiden we het over de grafische boeg en gingen de leerlingen op pad in Gent. Gewapend met een camera fotografeerden ze details in het stadsbeeld. Verweerde of vervuilde typografie, bijzondere voorwerpen in het straatbeeld of stijlvolle etalages; niets ontsnapte aan de lens van onze multimedialeerlingen. Nadien gaan ze met deze beelden in de praktijklessen aan de slag. De beelden van etalages worden in een single webpage verwerkt, in de lessen Vormgeving gaan de leerlingen met typografie aan de slag en de foto’s van voorwerpen worden in de lessen Beeld vrijgesteld met Photoshop. Kortom, een boeiende, gevarieerde dag!