In de week voor de herfstvakantie kreeg VISO Mariakerke bezoek van een 600-tal leerlingen van het zesde leerjaar. Zij werden ontvangen op de rode loper zoals echte modellen. Samen met leerlingen van de richting ‘mode en creatie’, die hun eigen ontworpen kleren aanhadden, mochten ze het beste van zichzelf laten zien. De paparazzi, de studenten van de richting ‘fotografie’, waren ook aanwezig om dit alles op foto vast te leggen. Door deze verwelkoming kregen de basisschoolleerlingen al te maken met twee van onze creatieve richtingen op VISO.

Daarna werden ze in kleine groepen verdeeld om de grafische wereld en de multimediarichtingen te ontdekken. De leerlingen kregen er de kans om zelf een filmpje te maken. Ze brachten ook een bezoek aan de drukkerij waar ze een petje bedrukten. Al deze richtingen zijn een keuze vanaf de tweede graad. Daarom kregen de leerlingen tot slot nog informatie over de eerste graad.