Marie Vandevyvere, leerling van VISO Mariakerke (6TMMa) daagt Peter Van De Veire (MNM) uit om zijn auto 24 uur aan de kant te zetten.
klik hier om het gesprek te beluisteren tussen Marie Vandevyvere en Peter Van De Veire.

Hoe kwam men bij jou terecht?

MNM zocht iemand die een lang traject had om naar school te komen via het openbaar vervoer. Een oud-leerling van VISO die bij MNM werkt, wist dat er hier veel leerlingen zaten die van ver kwamen.

Zocht Peter Van De Veire naar een uitdaging of heb jij hem zelf uitgedaagd?

Peter, Kawtar en Wanne moeten een tijdje op alles ‘ja’ zeggen. Het waren vooral de collega’s van Peter die hem wilden uitdagen en ze hebben mijn hulp hiervoor ingeschakeld. Peter gebruikt namelijk nooit het openbaar vervoer. 

Vertel even kort hoe jouw ochtend verliep

Ik ben iets voor 7 uur vertrokken met de fiets naar de bushalte, dan met de bus naar het station en toen ik op de trein zat richting Gent werd ik opgebeld door MNM. Ik moest eventjes aan de lijn blijven voor het mijn beurt was om live te gaan. Het gesprek liep tijdens de overgang van de trein naar de bus richting VISO.

Wat houdt de uitdaging in? 

De uitdaging houdt in dat Peter vandaag en morgen, de komende 24 uur zijn auto aan de kant moet laten en met het openbaar vervoer moet rondreizen. Dus als hij vanavond nog ergens naar toe moet, zal dat alleen met het openbaar vervoer kunnen gebeuren.  Zijn collega’s hadden me verteld dat hij nooit het openbaar vervoer gebruikt, daarom dat ik de vraag moest stellen. 

Wanneer horen we er meer over op MNM?

De voorstelling en de vraag waren vanmorgen in De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow op Radio MNM te horen. De uitdaging loopt nog tot morgenvroeg.