‘Spelen’ heeft op VISO altijd een bijzondere plaats gekregen. Het spel als groepsvorming, ontspanning, ijsbreker, observatie… heeft een niet te onderschatten belang. Zowel tijdens onze onthaaldagen als tijdens de projecten en uitstappen wordt hiervoor ruimte gemaakt.
‘Spelen’ zit ook in twee middagactiviteiten:

Op donderdagmiddag krijgen de leerlingen de kans om ‘hun beer los te laten’. Pleinspelen hebben een grote betekenis: amusement, energie, samenspel… De eerste semester is dit verplicht voor het eerste jaar. Dit om de hindernis van het ‘imago’ te omzeilen. Vanaf de tweede semester kunnen alle leerlingen van de eerste graad er vrijwillig aan deelnemen. Ze blijven komen en niet altijd omwille van het weer. Onze twee (mee)spelende leerkrachten zijn Bernard Biliet en Nick Tronckoe.
Op maandagmiddag kunnen de leerlingen van de eerste graad er even ‘onderuit’. Weg van de drukte van de speelplaats, weg van de verveling….
Onder het wakende oog van E. Van de Velde kunnen de leerlingen zich samen een middag rustig amuseren met gezelschapsspelen. ‘Rustig’ is het niet altijd. Al degenen die Jungle Speed kennen zullen begrijpen waarom niet! Ook met Jenga kan er heel wat ambiance zijn.
Maar er is ook UNO, Vier op een rij, ….
Het succesnummer van de laatste weken is ‘Weerwolven van wakkerdam’… lekker discussiëren en proberen overleven.
Samengevat, er is voor elk wat wils en amusement is verzekerd.
Belangrijk: eens zonder computer!

Gamen…op een gezonde manier!
Daar gaan we voor!