Op woensdag 5 februari was er traditiegetrouw de Sollicitatie Hoogdag voor het zevende jaar: om 9u vond in onze Rode Zaal naar jaarlijkse gewoonte een panelgesprek met externe experten uit (o.a.) de grafische sector plaats. De gasten en onze leerlingen uit 7B en 7SenSe werden vooraf in de inkomhal op een koffietje getrakteerd, een kwestie van de dag goed te beginnen!

Onze huismoderator Etienne Notteboom, in een vorig leven gerespecteerd leraar Nederlands op Viso, verwelkomde ook dit jaar mensen met een uitgebreide kennis op het vlak van het aanwerven van personeel. Uit de interimwereld tekenden Leila Van Den Hende (ex-Viso leerlinge fotografie!) van Accent en Lindsey Versnickt van Ago present. Verder mochten we rekenen op de oudgedienden Pieter Everaert van Roularta, Ellen De Vuyst van Graphius, Carla De Busschere van Verstraete IML en oud-collega Jan Langeraert Van Lanza Healing Haircare.

Nadat de leerlingen anderhalf uur tips and tricks, do’s and don’ts hadden gekregen van deze rekruteringsspecialisten, hadden onze jongeren per studierichting een persoonlijke babbel met een van onze partners. De eerste geluiden van onze gasten én van onze eigen leerlingen waren zoals elk jaar bijzonder positief. Deze sollicitatiedag (en de voorbereiding van een CV en een sollicitatiebrief in de klas) blijven ook in deze snel evoluerende wereld van goudwaarde.