Op donderdagavond 13 februari rond 17.00u hielden wij een evacuatieoefening in aanwezigheid van een waarnemer van de brandweer van Gent. Om een zo realistisch mogelijk beeld te scheppen van de oefening, hebben wij gebruik gemaakt van een rookmachine. Deze actie kwam er op de vraag van de internaatsbeheerder. We moeten jaarlijks drie evacuatieoefeningen houden, waarvan twee niet aangekondigde.

Over het algemeen verloopt zo een oefening altijd zonder problemen. We hebben nog nooit –gelukkig maar- een echte brand meegemaakt. Het is belangrijk dat we steeds waakzaam blijven voor een eventuele echte brand, waarbij de snelheid van evacueren en dus de veiligheid van de kinderen voorop staat.

Daarom simuleerden we dit keer een echte brand met een rookmachine, en onder begeleiding van het brandweerkorps.

De actie is vlot verlopen, en behalve een paar werkpunten was de brandweer aangenaam verrast door de snelle evacuatie, en de goede kennis van de jongeren van de vluchtroutes en de evacuatieplaatsen.