Grafityp is een fabrikant en verdeler van zelfklevende beletteringsfilms, digitale printmedia, laminaten, automotive en decofilms. Het is het enige bedrijf in Belgiƫ dat vinyl zelf produceert en verwerkt voor de grafische industrie. Het loont de moeite om bij een bezoek de verschillende productielijnen te zien. Maar deze keer konden wij ook een blik
werpen achter de schermen van het labo. Hier worden de producten getest op rekbaarheid, weersomstandigheden, kleefkracht,
kleurvastheid, duurzaamheid enz….

Daarnaast konden wij een kijkje nemen in de immense stockeerruimte. Hier ligt materiaal om elke klant binnen de 24 uren te kunnen voorzien van de noodzakelijke grondstoffen. Ook de distributie van hieruit tot in Zuid-Afrika, Dubai, Camboja, IJsland en nog vele andere verre bestemmingen, spreekt tot de verbeelding. Na het middagmaal mochten de leerlingen hun vaardigheden met verschillende soorten vinyl testen aan de hand van een leerrijke praktische opdracht.

We stonden ook versteld van de demonstratie carwrapping en van de gebruiksvriendelijke eigenschappen van hun nieuwste vinyl. Wanneer je professionals ziet carwrappen lijkt het altijd een fluitje van een cent maar in werkelijkheid vraagt deze techniek vooral vele uren werkervaring.
Na deze boeiende dag zijn we met nieuwe inzichten, enthousiasme en kennis naar huis teruggekeerd.