In februari 2020 hadden wij op VISO tijdens de projectweek een activiteit met de eerste graad rond het thema pesten. Collega Stijn Michels had eerder de vraag gekregen van zanger Marino Parmentier om te helpen bij het maken van een professionele videoclip voor het lied ‘Je Bent Wie Je Bent’. Beide projecten vonden dus zo hun weg.

Volgende week is er de week tegen pesten. Dit is het ideale moment om het lied én de clip los te laten op de wereld. Wij danken de leerlingen die spontaan meehielpen om mee te werken aan de clip en zo hun vuisten te ballen tegen pesten.

Heb je vragen rond pesten? Voel je je onveilig? Heb je nood aan een babbel? Praat erover met een medeleerling, leerkracht, opvoeder, ouders,… Blijf er niet mee zitten. Op VISO is er steeds een luisterend oor te vinden. Pesten hoort niet thuis in onze schoolcultuur.

Als kind werd zanger Marino Parmentier gepest op school als zijnde “den dikzak” waardoor hij nooit graag naar school ging en nooit goede cijfers behaalde. Nu, 36 jaar later, neemt hij de pen in de hand en schrijft hij met trots deze songtekst over pesten. Zo slaat Marino de bal terug naar “zijn” pesters. Niet om hen te straffen maar om ze nu eens duidelijk te zeggen dat hij, mede dankzij hen, ook sterker geworden is dan henzelf!