Je bent op zoek naar jouw plaats in de grote wereld van ‘de mode’. Je bent creatief en staat open om je wereldbeeld te verruimen. Je bent geboeid door kleur en kunst en wil er graag meer over weten. Je bent graag bezig met verschillende stoffen en materialen. De combinatie van praktijk, theorie en techniek schrikt jou niet af. Dan is de vernieuwde studierichting ‘Creatie en Mode’ de beste keuze voor jou en VISO dé school waar jij moet zijn.

Wat houdt de richting ‘creatie en mode’ allemaal in?

De essentie van de opleiding is inzicht krijgen in de diverse stappen van het ontwerpen van creatie tot de productie ervan.

Hiervoor is het belangrijk dat je verschillende technieken en vaardigheden beheerst. Dit zal je leren door basismodellen uit te werken en onderzoek te doen naar de eigenschappen van de verschillende stoffen en materialen. Je zal experimenteren hoe je 3D-modellen op een originele manier kan vormgeven.

De verschillende technieken en materialen pas je dan op een creatieve manier toe om tot een uniek ontwerp te komen. Hiervoor word je ondergedompeld in de wereld van kunst en artistieke expressie om je blik te verruimen en je creativiteit te prikkelen.

Alle gegevens die je verzamelt in de voorbereidende fase leer je te bundelen in een technisch dossier. Eens dit dossier volledig is, is je ontwerp klaar voor productie.

Tijdens verschillende toonmomenten zal je je werk visueel en mondeling op een commerciële manier leren voorstellen en verdedigen.

Bij het leren ontwerpen, vormgeven, tekenen van patronen, uitvoeren en communiceren, is het belang van duurzaamheid niet meer weg te denken.

De richting Mode en Creatie heeft een dubbele finaliteit. Dit houdt in dat je door het behalen van de beroepskwalificatie (BK) ‘Productievoorbereider kleding, confectie en meubelstoffering’ klaar bent voor de arbeidsmarkt of kan kiezen om aanvullende studies te doen in het hoger onderwijs.

Het bouwen aan een succesvolle carrière, eventueel in de modesector start hier!