Druk jij jezelf graag uit op een grafische manier? Dan kan je in de studierichting ‘Grafische technieken’ zeker je gading vinden. In deze richting maak je kennis met het ontwerpen, voorbereiden en realiseren van een grafisch eindproduct. Dat geldt voor zowel gedrukte en geprinte producties als voor het web. Je leert de basistechnieken en je zal technologisch en theoretisch inzicht verwerven in product en proces.

Je interesse voor het esthetische aspect van een afgewerkt grafisch product zal je kunnen vertalen naar een grafisch ontwerp door te vertrekken vanuit een eenvoudig concept. Je krijgt de kans om je ontwerp druktechnisch voor te bereiden. Hierbij ligt vooral de klemtoon op lay-out, opmaak, beeldbewerking en illustratief werk.

Verder krijg je ook de kans om publicaties te realiseren, zoals pdf-documenten en eenvoudige websites.

Als creatieveling mag je gebruik maken van je verbeeldingskracht bij het maken van grafische producten. Dit zal je de nodige vakdeskundigheid aanleveren om het verband te begrijpen tussen wetenschappen, techniek, engineering en artistiek-creatieve processen.

Aan het eind van deze opleiding zal je technologisch en theoretisch inzicht verworven hebben in het grafi- en crossmedia proces. Dat zal je in staat stellen om in het gebied van de printmedia, maar ook in het crossmediale werkveld aan de slag te gaan.