Je hebt de eerste graad succesvol afgerond. Proficiat! Heb je je keuze in de tweede graad laten vallen op fotografie?

Dan leer je hier oog krijgen voor schoonheid. Je zal dus artistiek aan de slag gaan. Ook de technische aspecten zal je bestuderen. Die helpen je om net die éne krachtige foto te maken. Je leert basisvaardigheden in lichttechniek en compositie. Zo kan je dat sterke beeld ontwikkelen.

Door onderzoek leer je beelden begrijpen. Je krijgt opdrachten waardoor je het fotograferen in alle vormen zal beheersen. Je denkt na over jouw werk: waarom je net die bepaalde opstelling koos om jouw foto te maken, waarom je voor een bepaalde camera-instelling koos. Je kunt je beeld afwerken en presenteren als een echte prof!

Je leert het werk van andere fotografen kennen, je bezoekt tentoonstellingen en je ontdekt de geschiedenis van de fotografie. Naast de specifieke vakken fotografie krijg je een pakket algemene vorming. Dit geeft jou een sterke basis om verder door te stromen naar de derde graad.

Na de derde graad kun je kiezen om verder te studeren als professionele bachelor of kan je als loontrekkende of als zelfstandige aan de slag.