Mode is je passie. Je wil meer weten over de materialen, de stijlen, de kleuren, de afwerking en duurzaamheid in de huidige modetrends. Je vindt het tof om te onderzoeken en ervaren hoe je je werkstukken het best moet verwerken, wassen, strijken en onderhouden.Je kijkt geboeid naar etalages en je wil zelf leren om producten te presenteren in een winkel of via e-commerce. Dan is de vernieuwde richting ‘moderealisatie en textielverzorging’ de juiste richting voor jou en is onze school de plaats waar jij moet zijn.

Wat zal je in de studierichting ‘Moderealisatie en textielverzorging’ doen?

Je leert stap voor stap de technieken om werkstukken te maken in diverse materialen. Je mag dan stukken in diverse soepele materialen verwerken tot een kledingstuk, een interieur- artikel of een accessoire. Je leert bovendien die verschillende werkstukken aan te passen aan de noden van een klant.
Door onderzoek te doen kom je niet alleen te weten hoe je verschillende materialen het best verwerkt maar ook hoe je ze moet strijken, wassen en onderhouden.

Je leert oog hebben voor de meest actuele modetrends op social media, in het straatbeeld en in de actualiteit. Zo maak je kennis met het grote aanbod aan stijlen om daaruit je eigen stijl te ontwikkelen.
Die eigen stijl en je creativiteit ga je ten volle benutten om op verschillende manier de werkstukken te presenteren. Je leert accessoires, kleding en interieurartikelen combineren om op een commerciële manier je product aan de buitenwereld te tonen.

De buitenwereld dat zijn o.a. klanten waarmee je in verschillende talen leert communiceren en omgaan. Zo kan je hen helpen bij het maken van de juiste keuzes op gebied van kleur en stijl.
In de derde graad, vanaf het 5de jaar dus, zal je moeten kiezen tussen moderealisatie of textielverzorging.

Als je geslaagd bent in het zesde jaar moderealisatie, krijg je 4 beroepskwalificaties (of BK’s) waarmee je onmiddellijk aan de slag kan in heel veel sectoren. Je kan o.a. werk vinden in een confectie-, retouche- of textielbedrijf. Je kan in een bedrijf meubels stofferen. Een job in de verkoop is zeker ook mogelijk.
Nog niet klaar om te gaan werken? Geen probleem. Er zijn tal van mogelijkheden om verder te studeren.
Het bouwen aan een succesvolle carrière, eventueel in de modesector start hier!