Je bent een doener en je hebt interesse in het maken van gedrukte producten? Dan is de richting printmedia voor jou een goede keuze.

In deze richting leer je alles wat je moet weten over de grafische sector. Je leert gedrukte media maken. Alle stappen worden aan jou uitgelegd: van het begin van drukwerk tot het drukken/printen van affiches, folders, … op papier. Je leert stap voor stap print- en signproducten te realiseren.

Tijdens de opleiding werk je met een computer met professionele grafische software. Je zal leren drukken op een offsetdrukpers, zeefdrukken en digitaal drukken. Drukoefeningen doe je individueel of in kleine groep in de zeefdrukafdeling en aan de offsetpers. De lessen technologie zorgen ervoor dat je de praktijk met inzicht kan uitvoeren.

Naast het grote aantal praktijkvakken en technische vakken krijg je algemene vakken waaronder Nederlands, wiskunde, maatschappelijke vorming, moderne talen, computertoepassingen, …