Gezond, tevreden en mooi door het leven kunnen gaan… is dat een werkgebied dat jou interesseert? Schoonheidsverzorging, welbevinden en alles wat daarmee te maken heeft: in de studierichting ‘Wellness en lifestyle’ kom je in aanraking met een ruim palet aan vakkundige kennis. Het menselijk lichaam dient als startpunt binnen deze opleiding. We starten bij anatomie en fysiologie en maken dan de link naar schoonheidsverzorging.
Een beroep in de wellness en lifestyle houdt in dat je adviezen en informatie zal geven aan klanten. Daarom is het belangrijk dat we samen met jou ook je sociale en communicatieve vaardigheden aanscherpen.
Je krijgt een theoretische basis: waarnemings- en bewegingsfysiologie, kennis over gezondheidsgedrag en ontwikkelingspsychologie. Je diept ook voor enkele maatschappelijke thema’s uit en je bestudeert concrete opvoedingssituaties.
Wat de praktijk betreft zal je gelaatsverzorging en make-up mogen uitvoeren. We leren je hoe huid en nagels gereinigd kunnen worden in. We bekijken trends in de schoonheidsverzorging.
Deze richting heeft een dubbele finaliteit. Daarmee bedoelen we dat je klaar zal zijn voor de arbeidsmarkt: je kan bijvoorbeeld aan de slag als schoonheidsspecialist-adviseur. Maar je kan ook doorstromen naar hoger onderwijs. De algemene vakken moeten het voor jou mogelijk maken om na het secundair nog aanvullende studies te doen.

Voor leerkrachten

School Mariakerke

Industrieweg 230
9030 Mariakerke
09 216 36 36
info@viso.be

School Gent

Kuiperskaai 55F
9000 Gent
09 223 04 68
infogent@viso.be

Internaat

Industrieweg 230
9030 Mariakerke
09 216 36 36
internaat@visocloud.org