Wil je leren hoe je een ruimte inricht? Ben je graag creatief bezig? Dan is de studierichting Decor en etalage iets voor jou.

In de studierichting Decor en etalage leer je creatief omgaan met beelden. Je leert beelden klaar te maken voor publicatie. Door een breed gamma aan grafische programma’s leer je reclame ontwerpen. Je maakt je ontwerpen klaar voor druk.

In de tweede graad leer je vooral enkele basistechnieken en vaardigheden, zodat je hiermee verder kan in de derde graad. Een gemotiveerd team van professionals zal je hierin begeleiden. Wij zullen je leren kritisch om te gaan met publiciteit. Wij leren je op welke manier je producten kan voorstellen en etaleren.

Deze richting is ideaal voor jou als je liever iets toont en uitvoert, in de plaats van je kennis in woorden te schrijven. Meestal voer je de creatieve opdrachten alleen uit, maar er zullen zeker ook projecten zijn waarbij je met anderen moet samenwerken.

Tijdens je opleiding werk je vooral aan de computer, met professionele grafische software en aan je werktafel.

Na het behalen van je getuigschrift kan je beginnen aan een creatief, internationaal beroep zoals etaleur- decorateur van standen of winkels, visual merchandiser in de winkel, … Je kan ook nog eerst een specialisatiejaar volgen.

Naast het grote aantal praktijkvakken en technische vakken krijg je algemene vakken zoals Nederlands, wiskunde, maatschappelijke vorming, vreemde talen, computertoepassingen,

Voor leerkrachten

School Mariakerke

Industrieweg 230
9030 Mariakerke
09 216 36 36
info@viso.be

School Gent

Kuiperskaai 55F
9000 Gent
09 223 04 68
infogent@viso.be

Internaat

Industrieweg 230
9030 Mariakerke
09 216 36 36
internaat@visocloud.org