Inschrijving Gent & Mariakerke

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

INSCHRIJFDAGEN:
 enkel voor 1ste jaars voor verzilveren ticket:
wo 31 mei 2023 van 13.30 – 16u
 voor 1ste jaars zonder ticket en hogere jaren:
wo 14 juni 2023 van 13.30 – 16u

 

 

Online aanmelden voor het eerste jaar
Alle secundaire scholen in Gent werken met een digitaal aanmeldingssysteem, om lange wachtrijen en kampeertoestanden te vermijden en de beschikbare plaatsen eerlijk te verdelen.
U kan uw kind aanmelden via het CAR (meldjeaansecundair.gent.be) tijdens de periode van 27 maart 2023(vanaf 12u) tot en met 21 april 2023 (12u). Door aan te melden in deze periode maakt u meer kans om uw voorkeursschool toegewezen te krijgen.

  • De resultaten van de aanmeldingen worden ten laatste op 15 mei 2023 bekend gemaakt.
  • Gunstig gerangschikte leerlingen kunnen zich inschrijven van 16 mei 2023 tot en met 12 juni 2023.

 

Schooluren Mariakerke

Schooluren Gent

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid met openbaar vervoer:
VISO Mariakerke heeft een overeenkomst met De Lijn. Tijdens de schooldagen rijden een aantal bussen rechtstreeks van station Gent St-Pieters naar onze school. Ze vertrekken aan het station tussen 08.00 u en 08.10 u aan busperron 7 en 8. We raden aan om de eerste bussen te nemen, de laatste zit meestal overvol. Om 15.45 u kunnen de leerlingen op dezelfde manier terugkeren naar het station.

Ook van en naar Sint-Jacobs (Gent Zuid) is er één busverbinding. Deze bus vertrekt om 08.00 u aan Gent Zuid.

Andere buslijnen waarmee je VISO Mariakerke kan bereiken: Lijn 65 (Zomergem / Ursel), Lijn 67 (Eeklo, Waarschoot, Ronsele, Zomergem, Lovendegem), Lijn 55 (Zelzate, Rieme, Ertvelde, Kluizen, Wippelgem, Doornzele, Evergem), Belbus 160 (Zomergem, Lovendegem, Belzele, Waarschoot)
Bereikbaarheid met de wagen: VISO Mariakerke ligt op de Higro-campus, samen met Kisp en Artevelde Hogeschool. Er is parkeergelegenheid op de campus.

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid met openbaar vervoer:
VISO Gent ligt aan het Zuid en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Boeken & materiaal

Boeken voor Mariakerke en A-stroom vestiging Gent
Om de dienstverlening rond de boekenverkoop te verbeteren heeft VISO Mariakerke er voor gekozen om samen te werken met Studieshop.be.

Alle boeken worden online aangekocht via de website www.studieshop.be en aan huis – of in een afhaalpunt geleverd.
Bestel altijd op naam van de leerling zodat je bestelling makkelijk terug te vinden is. Als je voor 15 juli bestelt zullen de boeken geleverd worden voor 1 september. 

Hier lees je meer over hoe je kan bestellen (link naar nieuwe flyer van Studieshop).
Als je vragen hebt dan kan je contact opnemen met het gratis nummer van Studieshop.be op 0800/57 117.
Uiteraard kunnen de boeken ook besteld worden in een boekhandel.

Op volgende link vind je de boekenlijst

Materiaal voor vestiging Mariakerke
Alle leerlingen worden in september op de hoogte gebracht van het benodigde school- en werkmateriaal. Veel materiaal kan aangekocht worden in de schoolwinkel, die je kan vinden aan de ingang van de drukkerij onder de overdekte speelplaats.
Dit zijn de openingsuren tijdens het schooljaar:
– 8.25u – 8.35u (voor de start van de lessen)

Turnkledij
Alle leerlingen dragen een T-shirt van de school voor de LO-les.
Prijs in de schoolwinkel: 8,50 euro.

Kopiekaart
Kopiekaarten zijn te verkrijgen in de schoolwinkel: een kaart van 2,50 euro voor 100 clicks of een kaart van 12,50 euro voor 500 clicks.

Opbergkastje
Opbergkastjes kan je huren voor 15 euro. Dit kan vanaf 10 september online worden aangevraagd. De leerlingen worden hiervan via mail op de hoogte gebracht. Voor alle leerlingen van 5/6BDA, 7BOD, 7SOD, 7BRD, 7SRD is een opbergkastje verplicht, 15 euro wordt automatisch verrekend met de schoolrekening.

Schetsboek
Dit schetsboek kost 7,50 euro en dient door de leerlingen van volgende klassen aangekocht te worden: 5TMM, 6TMM, 7BGV, 7SGZ, 7SWM.

Leerlingen drukken, afwerking en zeefdruk kunnen hier hun materiaallijst bekijken.

Boeken & materiaal

Materiaal voor vestiging Gent
De leerlingen hoeven geen verplicht materiaal aan te kopen. Als dit toch nodig is dan zal de leerkracht dit tijdig laten weten.

Activiteiten Gent & Mariakerke


Cultuur
Regelmatig bezoeken de leerlingen tentoonstellingen, theatervoorstellingen, concerten of films. Dit wordt steeds goed gekaderd in de les.
Studiereizen
De leukste en interessantste manier om kennis te maken met de taal, cultuur, het landschap en de geschiedenis van een ander land. Vaste bestemmingen zijn Düsseldorf, Londen, Rijsel, Parijs, …

Activiteiten

 Mariakerke

Erasmus+ Project (Print Practice Budapest): Het zevende jaar BSO gaat dit jaar op buitenlandse stage in grafische bedrijven in Budapest.

Middagactiviteiten
Onder de middag is er een ruime keuze aan activiteiten: gezelschapspelen,
internet/multimedia, in stilte studeren/lezen, taalondersteuning, dactylo, voetbal, muziek creëren, peer tutoring, radio maken, …

Sport
Tijdens de middagpauze kunnen de leerlingen kiezen voor omnisport.
Jaarlijks kunnen ze ook deelnemen aan activiteiten zoals ijsschaatsen en kanovaren.
Cultuur
Regelmatig bezoeken de leerlingen tentoonstellingen, theatervoorstellingen, concerten of films. Dit wordt steeds goed gekaderd in de les.

Wereldburgerschap
Onze leerlingen (ver)kopen Wereldwinkelproducten, doen mee met de Schrijf-Ze-Vrij-Actie van Amnesty International en zetten zich in voor een solidariteitsproject tijdens de vastenactie. Verder zijn er ook projectweken rond democratie, verdraagzaamheid en vrede.

Studiebezoeken
De leerlingen bezoeken bedrijven en vakbeurzen die relevant zijn voor hun opleiding: vormgevers, fabrikanten, winkels, drukkerijen, papierbedrijven, …

Gent

Middagactiviteiten
De leerlingen kunnen onder begeleiding naar het park gaan om zich uit te leven. Er is ook een stille ruimte voorzien, naast de refter en de recreatieruimte.
Op donderdag komt het Meisjeshuis van vzw Jong een activiteit begeleiden.

Wereldburgerschap
VISO Gent is een multiculturele school en dit laten we weerspiegelen in de activiteiten. We organiseren ook projectweken rond democratie, verdraagzaamheid en vrede.
Studiebezoeken
De leerlingen bezoeken regelmatig bedrijven en vakbeurzen die relevant zijn voor hun opleiding: vormgevers, fabrikanten, winkels, …

Uitstappen
Geregeld worden er leuke en interessante uitstapjes gemaakt, zoals bv. teambuilding of studiereizen.

Maaltijden

In de vestiging Mariakerke kunnen de leerlingen zowel broodjes als warme maaltijden eten op school. Hiervoor kunnen ze bonnetjes kopen.

Voor leerkrachten

School Mariakerke

Industrieweg 230
9030 Mariakerke
09 216 36 36
info@viso.be

School Gent

Guinardstraat 23
9000 Gent
09 223 04 68
infogent@viso.be

Internaat

Industrieweg 230
9030 Mariakerke
09 216 36 36
internaat@visocloud.org