studieaanbod  > eerste graad  > Opstroom 2B

B-stroom, tweede jaar.
Opstroom.

Je slaagde in 1B, goed gewerkt! Algemene vakken horen er nu eenmaal bij maar je wil vooral heel veel praktijk. De lesuren algemene vakken liggen vast. Techniek en ict-vaardigheden worden aangeboden in een namiddag leeratelier waar we door middel van je chromebook ook aan plannen en ‘leren leren’ doen. Ook de werking van Smartschool komt hier opnieuw aan bod.

Daarnaast bouwen we in Viso verder op de talenten- modules die je koos in het eerste jaar. Na het algemene eerste jaar wil je immers verder je talenten ontdekken. We noemen ze in het tweede jaar basisopties: in deze 10 uur basisopties krijg je vooral veel praktijk.

opstroomrichting

Je bent een ‘theoretische doener’ en je kan kiezen voor de ‘opstroomrichting’ in 2B. Deze optie is bestemd voor ex-OKAN-leerlingen en leerlingen die omwille van een (taal) achterstand of leerachterstand in het 1e jaar B zijn gestart, maar de mogelijkheden hebben om te slagen in TSO of zelfs ASO.
Voor leerlingen bij wie 1A wat moeilijk liep, biedt 2B opstroom de mogelijkheid om alsnog door te stromen naar het derde jaar dubbele finaliteit.
Het aangepaste lessenrooster bestaat uit de 22 uur algemene vorming die de leerlingen sowieso volgen in het 2e leerjaar B. Bijkomend krijgen ze nog eens 10 uur extra algemene vorming (1 uur Nederlands, 3 uren wiskunde, 3 uren Frans, 1 uur geschiedenis en 2 uur talentenlab).
Je proeft tijdens het talentenlab van de studierichtingen grafische technieken, fotografie en creatie en mode uit het derde jaar.
Wij geloven in de mogelijkheden om te groeien in je talent en zijn trots om je te begeleiden in je groeiproces.

Lessentabel

EERSTE GRAAD
Leerjaar 2  / B-stroom

Leerjaar 1
Algemene vorming
20
Engels
2
Frans
2
Godsdienst
2
Lichamelijke Opvoeding
2
Maatschappelijke vorming
2
Nederlands
4
Wiskunde
3
Techniek*
2
Natuurwetenschappen
1
Differentiatiepakket
2
> Project leeratelier*
1
> Booster pakket**
1
Opstroompakket
10
> Nederlands 2u
> Frans 2u
> Wiskunde 3u
> Geschiedenis 1u
> Talentenlab 2u
TOTAAL
32
* Project leeratelier: in dit blok van 3 uur (techniek, ict) worden digitale en technische vaardigheden geïntegreerd aangeboden en geëvalueerd in totaalopdrachten. ** In dit complementair uur reiken we de basisbegrippen aan van aardrijkskunde en natuurwetenschappen uit de A-stroom.

Waar te volgen?

Deze richting kan je volgen op campus Mariakerke. Voor meer info over de locatie, bereikbaarheid en andere praktische zaken klik je op onderstaande knop.

Campus Mariakerke

Wat hierna?

Je kunt naar het derde jaar doorstroom domeinoverschrijdend (ASO), doorstroom domeingebonden (TSO) of dubbele finaliteit (TSO).

Wij zijn een creatieve secundaire school waar we talent stimuleren en jongeren motiveren. School is immers meer dan leren.

Campus Mariakerke

Industrieweg 230
9030 Mariakerke
09 216 36 36
info@viso.be

Campus Gent

Jan-Baptist Guinardstraat 23
9000 Gent
09 223 04 68
infogent@viso.be

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Wij spammen niet, erewoord!

    Foutje opgemerkt? Laat het ons weten.        Lees ons cookie beleid en hoe wij omgaan met persoonsgegevens.