Viso  >  Leerlingenbegeleiding

Gelijke onderwijskansen.

Sinds er sprake is van Gelijke Onderwijskansen in het onderwijs, krijgen heel wat scholen en ook wij extra uren voor begeleiding. Dit is al jaren het geval. Leerlingen staan niet allemaal met dezelfde kansen of mogelijkheden aan de start van een schooljaar. Het gaat dan niet alleen over het feit dat de ene beter presteert voor een vak dan een ander.

Wij kiezen er bewust voor om hier met het volledige schoolteam aandacht aan te schenken. Je zou het zo kunnen stellen dat als er een probleem is met een leerling, wij als school ook een probleem hebben.

Die zorg is geen zaak van enkelen maar de verantwoordelijkheid van iedereen die hier op school met jongeren werkt. Elke leerkracht in het algemeen en de titularis in het bijzonder kunnen aangesproken worden als er problemen zijn. Wat niet door hulp of bemiddeling van een vakleerkracht of de titularis aangepakt of opgelost kan worden, wordt door anderen op school opgenomen.

In VISO Mariakerke zit alles wat met begeleiding te maken samen onder één dak in de buurt van het internaat.

Via het secretariaat kan u afspraken maken. In de flyer rond zorg op school en de kalender, vindt u alle contactgegevens.

Indien u graag al contact opneemt met de leerlingenbegeleiders, dan kan dat via onderstaande gegevens:

Wij zijn een creatieve secundaire school waar we talent stimuleren en jongeren motiveren. School is immers meer dan leren.

Campus Mariakerke

Industrieweg 230
9030 Mariakerke
09 216 36 36
info@viso.be

Campus Gent

Jan-Baptist Guinardstraat 23
9000 Gent
09 223 04 68
infogent@viso.be

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Wij spammen niet, erewoord!

    Foutje opgemerkt? Laat het ons weten.        Lees ons cookie beleid en hoe wij omgaan met persoonsgegevens.